Kattokorjaukset ja muut kattopalvelut huippuosaamisella!
Kattosi hyvinvointia ajatellen
- Kattokorjaus.com -

Peltikattoremontista iso ilo kohtuuhinnalla

Laadukkaista materiaaleista toteutettu katto kestää vuosikymmenien ajan, ja ilahduttaa aina vain uudestaan tiiviydellään ja upealla ulkomuodollaan. Erityisen upea, tiivis ja pitkäikäinen katto syntyy konesaumakatosta. Kun tilaat katon uusimisen meiltä, saat sen laadukkaasti toteutettuna ja varsin kohtuuhintaisena, joten peltikattoremontti ei laita taloutta sekaisin. Joustava remonttilaina ja mahdollisuus kotitalousvähennykseen helpottavat maksupuolta entisestään. Meillä hyvä hinta ja erinomainen laatu kulkevat käsi kädessä, ja lisäksi asiakkaamme pääsevät nauttimaan ainutlaatuisista eduista!

Kun valitset kesämökin, omakotitalon, kerrostalon, rantasaunan tai vaikkapa piharakennuksen katoksi juuri peltikaton, pääset helpolla. Peltikaton hyviä puolia ovat sen edullinen hankintahinta ja sen helppohoitoisuus. Peltikaton liukas pinta ei sammaloidu, eikä se kerää likaa. Sade huuhtelee lian pois kattopelleiltä, joten esimerkiksi kattopesua tarvitaan vain harvoin. Peltikatto on huoleton valinta siinäkin mielessä, että se ei rapaudu eikä halkeile auringossa, kuten tiili- ja huopakatot saattavat tehdä. Sen sijaan ruosteesta saattaa olla vaivaa. Ruoste ohentaa kattopellit niin, että ne saattavat alkaa vuotaa – siksi ruostetta vastaan kannattaa taistella. Ruoste pysyy loitolla, kun kattoa huolletaan säännöllisesti. Meidän kauttamme saat kaikki huollot, joilla rakennuksen peltikatto pysyy kunnossa. Tärkeimmät kattohuollot mille tahansa peltikatolle – niin aaltopeltikatolle kuin esimerkiksi konesaumakatolle – ovat katon harjaaminen kahdesti vuodessa, sekä yhtä aikaa sen kanssa toteutettu katon kuntotarkastus. Lisäksi ruostetta vastaan voidaan taistella maalaamalla kate pinnoitteen kulumisasteen perusteella. Jokainen kattohuolto tai muu toteuttamamme kattotyö sisältää ilmaisen katon yleiskuntotarkastuksen, minkä perusteella osaamme suositella katon huoltomaalausta tai jotain muuta kattohuoltoa, tai esimerkiksi katosta irronneiden naulojen korvaamista kateruuveilla, vuotavan piipunjuuren korjaamista tai esimerkiksi ruostevaurioiden korjaamista. Näillä eväillä peltikatto kestää ja kukoistaa!

Peltikattoremontti, peltikaton uusiminen ammattiotteella

Voimme esittää peltikaton hinnalle kunnon perusteet 

Peltikaton asennushintaan on vaikutusta monilla eri tekijöillä, siksi laskemme omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa paritalon kattoremontin hinnan joka kerta erikseen. Peltikaton hinta per neliö on yksi edullisimmista, itse asiassa usein jopa se edullisin vaihtoehto. Kattopellit ovat huokeita hankkia, ja lisäksi niiden asentaminen käy kouliintuneilta kattoammattilaisiltamme varsin vikkelästi. Hinnasta ei siis kannata olla huolissaan, mutta kannattaa silti pyrkiä välttymään turhilta kustannuksilta, ja uusia talon katto jo aikaisessa vaiheessa. Jos kattoa aletaan uusia ennen kuin se on niin huonossa kunnossa, että se vuotaa, säästytään kastuneiden kattorakenteiden uusimisesta aiheutuneilta kustannuksilta.

Katon alla olevien puurakenteiden kunto vaikuttaa suuresti siihen, millaiseksi peltikaton uusimisen hinta muodostuu. Koska olemme käyneet tutkimassa katon kunnon ennen tarjouksen esittämistä, osaamme ottaa kattorakenteiden mahdolliset korjaus- ja uusimistarpeet huomioon hintaa laskiessa. Tämän arviointikierroksen ansiosta osaamme antaa hyvin perustellun kokonaishinnan koko operaatiolle. Voit halutessasi laskea heti sen, kuinka paljon kotitalousvähennys vaikuttaa loppusumman suuruuteen, ja tarvittaessa hakea kauttamme haettavaa rahoitusta katon vaihdolle.

Aaltopeltikatto vaiko lukkosaumakatto? Useita erilaisia vaihtoehtoja tarjolla

Myös katemateriaali ja sen hankintahinta vaikuttavat siihen, kuinka paljon omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon kattoremontille tulee hintaa. Kaikista edullisin peltikatemalli on useimmiten aaltokuvioinen peltikate eli kaikkien tuntema aaltopeltikatto. Myös suoraurainen peltikatto on edullinen hankkia. Ne molemmat ovat myös nopeita asentaa, joten asennuskustannukset pysyvät kohtuullisina. Lukkosaumakaton asentaminen on hieman hitaampaa, ja lukkosaumapelleillä saattaa olla hieman enemmän hintaakin – varsinkin moderneilla ja innovatiivisilla lukkosaumakatteille, mitkä on varustettu muun muassa vuosikymmenten mittaisilla puhkiruostumattomuustakuilla ja sateen ropinaa vaimentavilla äänieristysnauhoilla. Tiilikuvioitu teräspeltikate on yksi suosituimmista peltikatoista Suomessa, sillä siinä yhdistyvät komean tiilikaton ja helppohoitoisen peltikaton kaikki hyvät puolet.

Kaikista hintavin peltikatto on rivisaumattu peltikatto eli konesaumakate, mikä joudutaan tilaamaan tehtaalta aina mittojen mukaan. Konesaumakatto on erittäin tiivis ja luotettava katto, ovathan sen kaksinkertaiset saumat peräisin taitavien kattopeltiseppiemme käsistä. Konesaumakatosta kannattaakin maksaa enemmän kuin muista peltikatoista, sillä se kestää jopa kaksi kertaa pidempään, ja se tarjoaa luotettavampaa suojaa rakennuksellesi kuin mikään muu peltikatto. Luotettavuus perustuu siihen, että kattovarusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin, ja että levyt kiinnitetään peltien alta siten, ettei näkyviin jää yhtään ainoaa peltiä puhkovaa ruuvinreikää. Hyvistä tiivisteistä huolimatta ruuvinreikä on aina pieni vuotoriski.

Ammattitaito ja harjaantuneisuus tarpeen peltikaton asentamisessa

Peltikaton asentaminen kannattaa jättää asiantunteville ja harjaantuneille ammattilaisillemme. Kun tilaat vanhan katon purku- ja uuden katon asennustyöt meiltä, sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, tuleeko katto varmasti asennettua oikealla ja tarpeeksi tiiviillä tavalla. Oikein asennettu katto on ongelmaton, ja sen alla voi valmistautua viettämään lukuisia huolettomia vuosia.

Osaamme varautua myös talven kattoremontille asettamiin haasteisiin, kuten lumeen ja pakkaseen, joten vuodenajalla ei ole merkitystä. Talon peltikatto voidaan uusia koska tahansa, kun asialla ovat meidän kattoammattilaisemme. Kun olemme laatineet asiakkaan kanssa sopimuksen, tuomme paikalle mahdollisesti tarvittavat rakennustelineet ja nostimet, ja rupeamme purkamaan vanhaa kattoa ja kaikkia sen varusteita sekä läpivientejä. Lähes aina näihin esivalmisteluihin kuuluu myös aluskatteen purkaminen, sillä peltikaton ja peltikaton aluskatteen käyttöikä on suurin piirtein sama. Mikäli aluskatetta ei tässä yhteydessä vaihdettaisi, voisi se kostautua tarpeena korjata tai uusia aluskate ennen, kuin uusien kattopeltien elinkaari on lopussa. Peltikaton aluskatteen tiivistäminen tai uusiminen ei ole aivan helppoa, sillä se edellyttää vesikatteen purkamista. Vain täysin ehjä ja oikein asennettu aluskate suoriutuu kunnialla tehtävästään. Mikä sitten on peltikaton aluskatteen tehtävä? Se on suojata katon alla olevia rakenteita kosteudelta. Aluskate voi suojata kattorakenteita sekä kattovuodoilta että kondensoituvalta kosteudelta, sillä aluskate estää kaikkia katon läpi mahdollisesti tulevia vesiä päätymästä yläpohjarakenteisiin. Jos ja kun asunnon sisäpuolelta kohoaa yläpohjaan kosteutta, aluskate edesauttaa sitä haihtumaan. Jos kosteus ja lämmin ilma jäisivät välikatolle, voisi niistä tiivistyä eli kondensoitua kosteutta. Kaikenlainen kosteus katon alla on pahasta, sillä se voi aiheuttaa laho- ja homevaurioita. Kondenssivettä, lämmön karkaamista ja saumavuotoja voidaan ehkäistä lisäämällä yläpohjaan tarvittaessa eristeitä.

Aluskatteen uusimisen lisäksi saatamme päivittää välikaton tuuletusratkaisuja, jotta kondensoitumisesta ei olisi haittaa koko uuden vesikaton elinkaaren aikana – tai sen jälkeenkään. Aluskatteen päälle asentuu viimeistä ruuvia ja peltilistaa myöten huoliteltu vesikate kaikkine läpivienteineen. Katolle voidaan asentaa monenlaisia kattovarusteita, kuten aurinkopaneeleja – kysy lisää asiantuntijoiltamme. Katto viimeistellään erilaisilla suojapellityksillä – kuten kattopeltisepän toteuttamilla piipun pellityksillä – ja kattoturvatuotteilla, ränneillä ja harjatiivisteillä. Jos katon tuuletusaukoissa ei aiemmin ollut tiivisteitä, kannattaa ne hankkia, sillä ne ehkäisevät aluskatteen hajoamista.

Osittainen peltikattoremontti – mikä se sellainen on?

Osittainen peltikattoremontti kuuluu myös meidän palveluvalikoimaamme. Osittaisella peltikattoremontilla tarkoitetaan pelkkien kattopeltien uusimista, mutta sitä ei ole useinkaan mahdollista toteuttaa. Pelkkien kattopeltien vaihdolla voidaan selvitä vain sellaisessa tapauksessa, kun aluskate ja kattorakenteet ovat erinomaisen hyvässä kunnossa. Aluskatteen pitää siis pysyä toimintakunnossa vielä viitisenkymmentä vuotta, ja katon rakenteidenkin on oltava niin hyvässä kunnossa, että niitä ei tarvitse uusia. Koska tällaisen urakan yhteydessä on vähemmän purettavaa ja uusittavaa kuin tavallisen peltikattoremontin yhteydessä, tulee se tietenkin normaalia edullisemmaksi. Asiantuntijamme osaa kertoa, onko osittainen peltikattoremontti mahdollinen, kun hän näkee kerros- tai rivitalonne, kesämökkinne tai omakotitalonne katon omin silmin.

Kuten sanottu, aluskatteen käyttöikä on melko lailla sama kuin peltikatonkin käyttöikä, ja ne on siksi uusittava yhtä aikaa. On kuitenkin poikkeustapauksia. Voi olla, että talosi katon alla ei ole ollut aluskatetta, ja se on asennettu sinne 10 tai 20 vuotta sitten. Aluskate saattaa olla yhä niin hyvässä kunnossa, että sitä ei ole pakko uusia. Toisekseen, ei jokainen peltikatto kestä 50 vuotta. Myrsky, kattovuoto, lumi tai huoltotoimenpiteiden laiminlyönti voi johtaa siihen, että peltikatto pitää uusia ennen, kuin 50 vuotta on ehtinyt vierähtää. Mikäli aluskate on kuitenkin kunnossa eikä katon rakenteissa esiinny kosteutta, voidaan uusia pelkkä vesikate – eli toteuttaa osittainen kattosaneeraus.

Katon alla tehtäviin korjauksiin voi mennä aikaa

Normaali peltikattosaneeraus sisältää vesikaton ja aluskatteen purkamisen ja uusimisen, mutta lisäksi siihen voi yhdistyä monia muita töitä, esimerkiksi ruodelaudoitusten ja muiden puuosien uusimista. Kattoremontin loppuvaiheessa asennetaan harjalistat, katon harjan ja räystäiden tuuletusaukkojen tiivisteet, harjapeltituuletin ja kaikki muut kattovarusteet. Jos katon alle on päässyt kosteutta, voi katon alla tehtäviin korjauksiin mennä aikaa. Toimimme kuitenkin aina mahdollisimman ripeästi, joten isompiinkaan korjauksiin ei tarvitse varata kovin paljoa aikaan. Aikaansaavuutemme perustuu kokemuksen tuomaan varmaotteisuuteen, ei koskaan turhaan hosumiseen ja hutilointiin. 

Pidämme tarkan huolen siitä, että uuden katon tuuletusratkaisut ovat toimivat. Ilman pitää vaihtua katon alla, muuten kosteus voi alkaa vaurioittaa kattorakenteita. Katon alla voi olla kosteusvaurioita, vaikka vesikatto olisi täysin tiivis, sillä asunnon sisältä kohoava lämpö ja vesihöyry voivat muuttua kosteudeksi. Tarvittaessa kattoa korotetaan kattoremontin yhteydessä sen verran, että yläpohjan lämmöneristeiden ja aluskatteen väliin jää tarpeeksi korkea tuuletustila. Varsinkin, jos tuuletustila on melko matala, kannattaa aluskatteeksi valita hengittävä aluskate. Sen alla katon rakenteet pysyvät varmimmin kuivina, terveinä ja kantokykyisinä.

Kateruuvit pitävät kattopellit hyvin paikoillaan

Kattopellit kiinnitetään tänä päivänä kateruuveilla, ei enää nauloilla. Tälle löytyy paljon hyviä perusteita. Naulat eivät pysy kovin hyvin kiinni puussa, vaan tuppaavat vanhemmiten nousemaan ylös puun kosteuselämisen takia. Irronneiden naulojen kohdalta katon alle pääsee kosteutta. Lisäksi peltikatto vaurioituu helpommin myrskyssä, jos se ei ole kunnolla kiinni. Tuulen ei tarvitse puhaltaa kovinkaan voimakkaasti pystyäkseen irrottamaan kattopellit, jos naulat ovat osittain irronneet. Ruuvienkin kunto kannattaa usein tarkastaa, sillä niiden tiivisteet haurastuvat vuosien saatossa, ja ruoste voi suurentaa ruuvinreikää. Uusimme tiivisteettömät ruuvit tai massaamme reiät tiiviiksi varmistaaksemme katon tiiviyden.

Huolehdimme myös peltikaton varustelusta

Uusi peltikatto varustellaan kattotikkailla ja tarvittaessa myös lumiesteillä. Joissain tapauksissa katolle tarvitaan myös kattosiltoja, mutta muutoin katto voidaan varustella hyvin pitkälti asiakkaan toiveiden mukaan. Katolle voidaan asentaa vaikkapa aurinkopaneeleita, joilla auringon luovuttama energia voidaan valjastaa hyötykäyttöön, tai esimerkiksi kattoikkuna. Lisäksi katolle voidaan asentaa huippuimureita tai esimerkiksi viemärintuuletusputkia. Kerromme mielellämme lisää erilaisista kattovarusteita, joita talosi katolle voidaan asentaa. Asennamme kattovarusteet luotettavasti paikoilleen, ja kaikki kattoläpiviennit tiivistämme erinomaisesti. Jatkossa tiivisteet ja kiinnikkeet kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta ne eivät pääsisi löystymään tai haurastumaan. Mitä paremmin esimerkiksi kattotikkaat ovat kiinni katossa, sitä epätodennäköisemmin ne irtoavat kovalla tuulella tai lumen valuessa katolta. Jos tilaat uuden peltikattosi kevät- ja syyshuollot meiltä, tarkastamme nämä asiat automaattisesti ja ilman eri veloitusta (katon kuntotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin kattotöihimme).

Kaikki paikkaus- ja huoltotarpeetkin hoidetaan toimestamme

Suoraurainen, aaltokuvioitu tai esimerkiksi tiilikuvioitu kate kestää ankarissa olosuhteissamme jopa 50 vuotta, mutta ei ilman säännöllisiä huoltoja ja satunnaisia korjauksia sekä paikkauksia. Konesaumakatto yltää jopa sadan vuoden ikään, kun sitä huolletaan ja tarvittaessa paikataan. Tästä samasta osoitteesta saat parhaat ammattilaiset myös kaikkiin peltikaton huoltoihin ja paikkauksiin. Ota yhteyttä, jos tuuli repi kattopellin tai pari irti katosta, tai jos jokin sauma pitäisi tiivistää ennen talvea. Korjaamme seinällenostopellit, oikaisemme notkahtaneen katon, paikkaamme kattoreiät, kunnostamme vuotavat räystäät ja toteutamme kaikki muutkin kattokorjaukset, joilla omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi mummonmökin katon tiiviys varmistetaan tuleviksi vuosiksi.

Tilaa meiltä mikä tahansa peltikaton paikkaustyö tai huoltotoimenpide, niin saat koko kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen kaupan päälle. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys, sillä monet kattofirmat ja kattojen korjaajat veloittavat erikseen katon kunnon tarkastamisesta. Meiltä saat kuitenkin tällaisen kattotarkastuksen aivan ilmaiseksi. Sen aikana tutkimme silmämääräisesti koko peltikaton pinnan, jotta havaitsisimme mahdolliset ruostevauriot, irronneet peltikattonaulat, huonokuntoiset tiivisteet, irtoamaisillaan olevat peltilistat, kiinnityksiltään löystyneet kattoturvatuotteet tai vääntyneet suojapellitykset. Kurkkaamme myös piippuun siltä varalta, että sitä pitää kunnostaa, ja tarkastamme vesikourujen vedon. Vesikourut eivät vedä kunnolla, jos niissä on roskia, ne ovat vääntyneet, tai niiden saumoissa ja liitoksissa on jotain moitittavaa.

Kattotarkastuksen aikana arvioimme myös tarpeen pestä tai maalata katto. Mahdollisista huolto- tai tiivistystarpeista esitetään otollinen tarjous. Kattavaan kattotarkastukseen kuuluu myös katon alapuolisten rakenteiden kunnon varmistaminen. Kattorakenteissa ei saa olla kosteutta tai valumajälkiä, mitkä kertoisivat kattovuodosta tai huonosta tuuletuksesta katon alla. Katon alla pääsemme arvioimaan myös aluskatteen kunnon – voi olla, että aluskatetta pitää korjata esimerkiksi jiirin kohdalta – sekä eristeiden kunnon (ja niiden riittävyyden).

Peltikaton huollot tarjoavat hyvää vastinetta rahalle

Peltikaton huoltaminen on edullista, eikä huoltotoimenpiteitä tarvita kovinkaan usein. Huoltojen avulla peltikatto pysyy siistinä, tiiviinä ja ehjänä jopa puoli vuosisataa, kun taas harjaamatta, pesemättä ja maalaamatta jäänyt katto voi vaatia uusimista jo viidennesvuosisadan jälkeen. Peltikaton huollot tarjoavat siis varsin hyvää vastinetta asiakkaan rahoille – varsinkin, kun ne tilataan tästä osoitteesta. Me huollamme jokaisen rivitalon, kerrostalon, kesämökin, piharakennuksen ja rintamamiestalon peltikaton taatulla laadulla!

Huoltotoimenpide numero 1 on peltikaton harjaus joka kevät ja joka syksy. Samalla puhdistamme vesikourut havunneulasista, puiden lehdistä ja muista roskista. Samaan syssyyn toteutetaan (ilmainen) kattotarkastus, jotta osaisimme tarvittaessa tarjota kattopeltien lisäkiinnityksiä, kattotikkaiden kiinnitysten kiristämistä, kattoreikien paikkausta tai vaikkapa katon huoltomaalausta. Harjaaminen pitää peltikaton ruosteettomana, mutta jos ruostevaurioita kuitenkin esiintyy (ruostuminen kiihtyy katon vanhetessa), on kyseiset kohdat käsiteltävä ja paikkamaalattava.

Koko katto on aika maalata noin 15 vuoden välein. Tehtaalta peräisin oleva maalipinnoite saattaa kestää hyvässä kunnossa jopa 25 vuotta, mutta pinnoitteen kuluminen vaihtelee tapauksesta riippuen. Kun vanha pinnoite on alkanut halkeilla ja hilseillä, on se syytä uusia, jotta ruoste ei saa otetta katosta. Katto voi alkaa vuotaa ruostuneista kohdista, siksi ruostevaurioita ei kannata jättää hoitamatta. Totta kai maalipinnoitteen uusiminen vaikuttaa kohentavasti myös katon ja koko rakennuksen ulkonäköön!

Sammaleiden poistoa ei yleensä tarvita, jos talon katto on peltikatto. Jos loivalle peltikatolle jää roskia, mitkä saavat katolle kasvamaan sammaleita, lähtevät ne pois varsin helposti, eli harjaamalla katto. Luntakaan ei välttämättä tarvitse liukaspintaiselta peltikatolta pudottaa. Jos suojalunta kuitenkin jää katolle huomattavia määriä, tai katon reunalle muodostuu jäätä, tarvitaan lumenpudotusta peltikatolta sekä jään sulatusta. Ota yhteyttä, niin teemme nämäkin peltikattohuollot turvallisesti ja luotettavasti puolestasi. Sulatamme myös umpeen jäätyneet räystäskourut.

Scroll to Top