Kattokorjaukset ja muut kattopalvelut huippuosaamisella!
Kattosi hyvinvointia ajatellen
- Kattokorjaus.com -

Korkealaatuista kattokorjauspalvelua paljon nähneeltä ja kokeneelta kattotiimiltä

Pieniä kattokorjauksia, joita ilman mikään katto ei taida selvitä, ovat auenneiden saumojen tiivistykset ja pienten kattoreikien paikkaukset. Toisinaan tarvitaan joitain isompia urakoita, kuten kattovuodon korjaamista ja lahonneiden kattorakenteiden kunnostamista; rajuilman aikainen kova tuulikin saattaa riepotella kattoa ja aiheuttaa pikaisesti korjattavia vaurioita. Vuodet eivät ole veljiä: joinain talvina saattaa eteläisessäkin Suomessa sataa niin paljon lunta, että katto painuu notkolle. Lumi, jää ja pakkanen voivat aiheuttaa monenlaisia korjaustarpeita, mutta meiltä löytyvät niihin kaikkiin parhaat ratkaisut. Me korjaamme kaikki vauriot, mitä omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, hallin, maneesin tai vaikkapa leikkimökin katossa saattaa esiintyä. Tästä osoitteesta saat korkealaatuista kattokorjauspalvelua pitkän linjan kattoammattilaisilta, ja mikä parasta, osaamme hinnoitella työmme tavallisen kuluttajan kukkarolle sopivalla tavalla. Osa ainutlaatuista palvelukonseptiamme on kaupan päälle tarjottava katon kuntotarkastus.

Tutkimme kattosi kunnon aina myös muualta kuin vain siltä alueelta, mitä olet pyytänyt meidät korjaamaan. Vaikka kyse olisi vain kesämökin katosta irronneen kattotiilen vaihtamisesta, tutkimme pyytämättä koko katon kunnon ja käymme mahdollisuuksien mukaan katon alla yläpohjassa varmistamassa, onko kaikki kunnossa. Katon rakenteissa tai eristeissä voi olla kosteutta tai muita merkkejä katon alle päässeestä vedestä. Kyse voi olla kattovuodosta tai asunnon sisältä peräisin olevan vesihöyryn tiivistymisestä – joka tapauksessa, ongelma on korjattava viipymättä. Tutkimme kattotarkastuksen yhteydessä myös katon varusteiden kunnon, jotta voisimme tarvittaessa tarjota kattoikkunan vaihtoa tai esimerkiksi räystäskourujen puhdistamista. Katon kuntoa koskevan raporttimme avulla säästät pitkässä juoksussa paljon rahaa, sillä ajoissa korjattu ja tarpeen mukaan esimerkiksi maalaamalla huollettu katto pysyy hyväkuntoisena vuosikymmenestä toiseen.

Mikäli tiilikaton, huopakaton tai esimerkiksi peltikaton korjaustarpeet tulivat eteen niin yllättäen, ettet ole ehtinyt varautua niihin taloudellisesti, löytyy apu kauttamme haettavissa olevasta rahoituksesta. Joustavan remonttilainan avulla erilaiset kattokorjaukset voi maksaa omaan tahtiin. Rahoitusta voi hakea myös katon vaihdolle, sillä jossain vaiheessa jokainen katto on uusittava – jotkut vain aiemmin, toiset myöhemmin. Omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon kattojen korjaukset voi vähentää verotuksessaan, ja niin kannattaakin toimia, sillä kotitalousvähennyksen avulla säästät tuntuvasti kustannuksissa.

Katon korjaus
Korjaamme kaikki katoltasi löytyvät ongelmat.

Kattosaneeraus on viimeinen vaihtoehto kun huollot ja korjaukset eivät enää tuota toivottua tulosta

Katon huollot ja korjaukset saavat katon kestämään vuodesta toiseen. Tiilikatolle näitä vuosia voi kertyä jopa 70, kun taas huopakatolle yli 40 vuoden pituinen käyttöikä on jo hyvä saavutus. Jossain vaiheessa katto on kuitenkin uusittava. Kaikki tiilikatot eivät kestä seitsemänkymppisiksi, eikä kaikkia huopakattoja saada kestämään yli 20 vuotta. Katon voi rikkoa liian painava lumitaakka tai kova tuuli, mikä saattaa kaataa puun katon päälle – tai tempaista koko katon mukaansa, ja siirtää sen tontin toiseen laitaan. Usein ennenaikaisen kattoremontin syynä on katon huoltotoimenpiteiden laiminlyönti. Huoltamattomat tiilet rapautuvat ja halkeilevat, ja oman onnensa nojaan jätetty huopakattokin saattaa ruveta halkeilemaan. Peltikattoa uhkaa ruoste, jos sitä ei pidetä puhtaana ja jos sen maalipintaa ei uusita asian tullessa ajankohtaiseksi. Selvitämme aina, onko katto mahdollista saada kuntoon korjaamalla, mutta joissain tilanteissa kattoremontti on paras vaihtoehto. Jos tiilet ovat huonokuntoisia, ei parin haljenneen tiilen vaihto riitä pitämään kattoa tiiviinä – ei mene kauaakaan, kun seuraava tiili halkeaa ja katon alle uhkaa taas päästä kosteutta. Parasta on uusia kaikki tiilet, eli toteuttaa osittainen tiilikattoremontti. Jos huopa on hyvin haurastunut ja reikäaltis, saadaan kestävä ratkaisu sen tiiveysongelmiin ainoastaan vaihtamalla huopa. Jos kattopelleissä on merkittävästi ruostetta, on aika alkaa vaihtaa kattopeltejä – ruosteinen katto on vuotoaltis ja epäsiistin näköinen. Aluskatteen ja katon rakenteiden kunto ratkaisee, onko edessä kokonainen kattoremontti aluskatteen vaihtoineen päivineen.

Yksi katto on sellainen, mitä me emme korjaa: mineriittikaton korjaaminen nimittäin rikkoisi lakia. Tämä katto on aina uusittava, jos se pääsee vaurioitumaan tavalla tai toisella. Ota yhteyttä meihin, jos mineriittikattosi vaurioituu, niin saat katon purkamisen ja vaihtamisen onnistumaan taatusti turvallisesti. Asbestikuitujen kanssa ei voi olla liian varovainen, sillä ne aiheuttavat syöpää. Keskustelemme mielellämme kanssasi siitä, mikä katto vanhan mineriittikaton tilalle rakennetaan. Se voi olla vaikkapa helppohoitoinen peltikatto, aina yhtä hyvältä näyttävä huopakatto tai monen haaveilema tiilikatto.

Korjaustavat ja tekniikat juuri kattosi tarpeen mukaisesti

Korjaustapoja ja -tekniikoita on monia. Ammattilainen osaa sanoa heti katon nähtyään, miten se kannattaisi korjata, ja hän tunnistaa laadukkaat materiaalit sellaisia nähdessään. Meidän kauttamme saat paikan päälle kokeneet kattoalan ammattilaiset, jotka osaavat suositella kattokorjauksia, joilla juuri sinun kattosi saadaan kuntoon. Me tiedämme myös sen, mistä löytää laadukkaat materiaalit, ja mistä ne kannattaa ostaa saadakseen mahdollisimman hyvän hinnan. Luota meidän ammattitaitoomme ja kokemukseemme, ja ota yhteyttä kaikenlaisten kattokorjausten tiimoilta!

Osaamme kertoa korjausmahdollisuuksista ja katon korjaamisen hinnasta alustavasti jo ottaessasi yhteyttä puhelimitse, mutta yleensä on parasta nähdä kohde omin silmin eikä alkaa heitellä työsuunnitelmia ja hintoja hatusta. Jos kyse on hyvin pienestä kattotyöstä, esimerkiksi rikkinäisen tiilen vaihtamisesta tai yhden bitumikattoon ilmaantuneen ilmakuplan puhkaisemisesta, osannemme laskea hinnan puhelimessa keskusteltuamme kanssasi kohteesta ja sen erityispiirteistä. Jos kyseessä on jokin vähänkään isompi vika, on parasta, että tulemme käymään. Selvitämme, voidaanko katto kunnostaa kattoremonttia huomattavasti huokeammilla täsmäpaikkauksilla, vai onko katto kuitenkin paras purkaa. Kattoremonttia tarjotaan vain silloin, jos se on ehdottoman perustellusti järkevin ja taloudellisin tapa toimia.

Jokaisen katon korjauksen yhteydessä tarjoamme koko katon tarkastuksen ilmaiseksi. Tämän mitä tarkastuskierroksen ansiosta mikään vaurio katossa, katon tarvikkeissa tai katon alla ei jää korjaamatta, ja asiakas on tietoinen myös kaikista kattohuolloista, joilla katto voitaisiin saada kestämään vieläkin varmemmin ja vieläkin pidempään. Kattotarkastus olisi hyvä teettää jokaiselle omistuksessasi olevalle katolle kahdesti vuodessa. Käänny puoleemme katon vuotuisten huoltojen ja satunnaisten korjausten – esimerkiksi lumen aiheuttamien vaurioiden – korjausten tiimoilta, niin saat tarkastuksen ilmaiseksi.

Talvi ja syystuulet käyvät kattotarvikkeiden kunnon päälle

Myrskyn aikana saattaa sataa rankasti. Lisäksi tuuli voi puhaltaa niin rajusti, että se kaataa puita, lennättää telttakatoksia tai repii kattotarvikkeita irti. Varsinkin ilmanvaihtoputket, piipunhatut ja kulkusillat voivat irrota katosta kovalla rajuilmalla, ja samalla vaurioituu usein myös katto. Muista tarkastaa jokaisen rakennuksesi katon kunto jokaisen isomman myrskyn jälkeen, sillä katto voi alkaa vuotaa pikkuruisestakin reiästä. Syysmyrskyihin voi varautua tarkastamalla kaikkien kattotarvikkeiden kiinnitykset kahdesti vuodessa. Mitä paremmin tikkaat ja muut tykötarpeet ovat kiinni katossa, sen epätodennäköisemmin ne irtoavat. Katto voi kuitenkin kärsiä myös muunlaisia vahinkoja myrskyssä. Tuulen voima saattaa kaataa puun katon päälle – tästä voi aiheutua varsin vakavia vaurioita – tai koko katto voi irrota paikoiltaan. Paikoiltaan irtoava katto on joko pelti- tai huopakatto, sillä painava tiilikatto ei hevillä hievahda. Toki tuuli ja katon päälle lentävät oksat saattavat irrottaa kattotiiliä pois paikoiltaan. Muista, että myrskyn tekemien vahinkojen korjaamiseen voi saada rahaa vakuutusyhtiöltä.

Toinen asia, mikä voi vioittaa ja rikkoa uuttakin kattoa, on lumitaakka. Vettynyt ja tiivistynyt suojalumi on yllättävän painavaa, sillä kuutiometri katolle kertynyttä kevätlunta voi painaa yli 300 kiloa. Lumen paino voi vaurioittaa katolla olevia varusteita repimällä niitä irti, tai rikkomalla niiden läpivientejä siten, että katto alkaa vuotaa esimerkiksi kattoikkunan kohdalta. Lumen paino voi saada myös piipun juuren vuotamaan vettä katon alle. Katon saumat ja jiirit ovat vaarassa vuotaa, kun lumi painaa niitä. Lumen ja katon välissä oleva sula vesi saattaa päästä katon alle, jos saumoja ei ole tiivistetty kunnolla – asia onkin syytä varmistaa joka syksy. Liiat lumet pitää pudottaa alas, jotta katto ei painu luokalle. Lumen liikkeet katolla uhkaavat sekä katon että ohikulkijoiden kuntoa, joten määräysten mukaan joka katolle on hankittava lumiesteet, jos sen kaltevuus on 1:8 tai sen yli. Katon ei siis tarvitse olla kovinkaan kalteva, kun lumiesteet jo ovat pakolliset.

Ottamalla yhteyttä meihin saat lumiesteet asennettuina, sekä kaikki katon tarkastukset ennen ja jälkeen talven. Korjaamme kaikki lumen aiheuttamat vauriot, ja olemme kattofirma paikallaan myös myrskyn tekemien jälkien kunnostamiseen.

Pakkasrapautumista esiintyy niin piipussa kuin katteessa

Tiilikatot, mineriittikatot ja huopakatot altistuvat talven aikana pakkasrapautumiselle. Katteeseen sitoutunut kosteus jäätyy pakkasella, ja koska jää vie sulaa vettä enemmän tilaa, vaurioittaa se itseään ympäröivää rakennetta. Varsinkin vanhojen kattotiilien sisään voi olla imeytynyt melko paljon vettä. Koska se jäätyy joka vuosi, tiili halkeaa lopulta. Samanlaista pakkasrapautumista esiintyy myös savupiipussa. Jos hormiin pääsee paljon kosteutta, murenee laasti vähitellen, ja lopulta tiilet alkavat irrota hormista. Hormiin syntyneet kolot ja halkeamat ovat vaarallisia, sillä niistä huoneilmaan voi päästä myrkyllisiä savukaasuja. Nokeakin tuppaa noihin koloihin kertymään, mikä kasvattaa nokipalovaaraa. Nuohouskaan ei saa koloissa olevaa nokea pois, ja jos se pääsee syttymään tuleen, voi palo levitä rakennuspaloksi. Korjaamme ja muuraamme savupiiput kattopinnan yläpuolelta. Kattopeltiseppämme asentavat hormin päälle piipunhatun, mikä pitää vedet poissa sen sisältä, ja toteuttavat mielellään myös piipun pellityksen, jotta kosteus ei pääsisi hormiin tai katon alle myöskään katon ja piipun liitoksesta.

Kondensoituminenkin voi kastella yläpohjan

Jos välikatolla on kosteutta tai ilma siellä tuoksuu tunkkaiselle, epäillään yleensä ensiksi kattovuotoa. Kyse voi olla muustakin kuin vuotavasta katosta. Kosteus voi olla peräisin myös asunnon sisäpuolelta, jos kattoa ei ole rakennettu asianmukaisella tavalla. Eristeitä tulisi olla tarpeeksi, ei kuitenkaan liikaa. Eristeiden alta pitäisi löytyä kunnolliset höyrynsulut, ja lisäksi välikatolle kuitenkin nousevan, suhteellisen vähäisen vesihöyryn ja karanneen lämmön poistumiseen tulisi kiinnittää huomiota. Jos lämpö ja kosteus eivät tuuletu pois katolta, voi katon rakenteisiin syntyä aivan samanlaisia kosteusvaurioita kuin kattovuodonkin takia. Kostea, lämmin ilma tiivistyy kosteudeksi varsinkin kevättalvisin, kun ulko- ja sisälämpötilan erot ovat suurimmillaan. Me korjaamme lahovaurioiset kattorakenteet, uusimme märät eristeet ja tuunaamme katon sellaiseksi, että ilma kiertää hyvin sen alla.

Aluskatteen tiivistystarpeet havaittava ajoissa

Vaikka tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen aluskatteet ovat laatutavaraa ja vaurioituvat vain harvoin, on hyvä tietää, miten toimia sellaisessa tilanteessa, jos aluskate reikiintyy tai repeytyy. Aluskatteen paikkaus on mahdollista ja kannattavaa vain harvoin, sillä ainoa tapa toteuttaa se on teippi. Teipeillä tehty paikkaus on parhaimmillaankin vain väliaikainen, eikä teippi riitä pitämään koossa pahoin vaurioitunutta aluskatetta. Aluskate on useimmiten uusittava, jos ei kokonaan, niin ainakin osittain. Jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katon aluskatteessa on jotain vikaa, ota yhteyttä meidän asiantuntijoihimme, niin aluskatteesi saadaan pika pikaa vaihdettua.

Aluskate voi toimia vain, jos se on aivan ehjä ja oikein asennettu. Aluskatteella on kaksi tehtävää, joista ensimmäinen on ohjata ulkokaton läpi mahdollisesti vuotavat vedet pois katon alta. Aluskatetta pitkin kaikki väärään paikkaan joutunut kosteus saadaan ulos katolta, ennen kuin se alkaa vaurioittaa puurakenteita ja eristeitä. Toinen tehtävä liittyy kondensoitumisen torjuntaan. Aluskate estää kosteaa ja lämmintä ilmaa tiivistymästä katon viileälle alapinnalle, sillä se tehostaa katon tuuletusta ja vesihöyryn poistumista katon alta.

Aluskatteen tiiveys ja puhtaus tulee tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, eli samalla, kuin muukin kattokokonaisuus. Epäpuhtaudet vaikeuttavat aluskatteen toimintaa voiden saada aluskatteen haurastumaan tai jopa vuotamaan. Jos aluskatteella on roskia, ei niitä saada poistettua kuin avaamalla vesikattoa – siksi katon harjan tuuletusaukot (joista roskia ja tuiskulunta aluskatteelle pääsee) pitäisi tiivistää. Räystäidenkin tuuletusaukot on hyvä tiivistää. Näihin aukkoihin asennettava verkko pitää oravat, hiiret ja linnut pois yläpohjasta, missä ne voisivat aiheuttaa erilaisia ikävyyksiä.

Aluskatteen vaihto tai korjaus voidaan toteuttaa paikallisesti

Aluskatteen korjaaminen tarkoittaa käytännössä lähes aina aluskatteen vaihtamista. Jos vaurioita on vain esimerkiksi jiirin tai jonkin läpiviennin kohdalla, voidaan aluskate uusia vain näistä kohdista. Jos vaurioita on siellä täällä ympäri aluskatetta, on tietenkin paras uusia koko aluskate. Jotta aluskate saadaan purettua ja vaihdettua, pitää meidän purkaa ulkokatto pois tieltä. Jos ulkokaton materiaali on vanha ja kulunut, pitää laskea tarkoin, kannattaako sitä enää asentaa paikoilleen. Urakan hinta ei kasva kohtuuttomasti, vaikka joutuisimmekin veloittamaan sinulta uusista kattopelleistä, kattohuovasta tai kattotiilistä. Tiedämme, mistä löytää edullisesti korkealaatuisia ja kestäviä katemateriaaleja.

Kun aluskatteesi asennetaan tai uusitaan meidän toimestamme, tulee se toteutettua prikulleen oikealla tavalla. Me osaamme hankkia juuri sinun rakennukseesi oikeanlaisen aluskatteen tai -kermin, ja asentaa se paikoilleen oikeaoppisesti. Nostamme aluskatteen ylös kaikkia läpivientejä vasten, jotta se suojaisi kattorakenteita myös mahdollisilta kattovuodoilta katon läpivientien – esimerkiksi savupiipun – kohdalta. Meidänkin asentamamme aluskate ja meidänkin käsistämme peräisin olevat läpiviennit ja jiirit pitää tarkastaa säännöllisesti. Tiheiden tarkastusten ansiosta kaikkiin vaurioihin ja muutoksiin osataan ajoissa puuttua.

Meiltä sujuvat niin huopa-, pelti- kuin tiilikattovuotojenkin paikkaukset

Me paikkaamme kaikenlaiset katot, ja meidän kauttamme saat avun niin huopakattovuotoihin, tiilikattovuotoihin kuin peltikattovuotoihinkin. Kattovuodon korjaamiseen voi sisältyä myös lahojen kattorakenteiden vaihtoa ja märkien eristeiden uusimista. Katon paikkaus toteutetaan aina katteen materiaalin ja kattokokonaisuudesta löytyvien vaurioiden perusteella. Jos tilanne on oikein paha, eli katon alta löytyy runsain mitoin kosteusvaurioita, on kattoremontin paikka. Myös silloin voidaan harkita kattosaneerausta, jos katto on kovin vanha. Iäkkään katon paikkaamiseen ei kannata uhrata ainakaan kovin paljoa paukkuja, sillä katto saattaa alkaa kohta vuotaa.

Mikäli katto on mahdollista ja taloudellisesti ajateltuna järkevää paikata ja tiivistää, teemme siitä tarjouksen. Mikäli rakennustasi suojaa bitumikatto, voidaan se paikata massoilla ja liimoilla, tarvittaessa paikkapalan avulla. Jos kermikerrosten väliin on päässyt kosteutta, ilmenee se höyrykuplana. Tähän reagoidaan puhkaisemalla kupla ennen kuin se vaurioittaa katetta, ja syntynyt reikä on tietenkin tiivistettävä.

Tiilikaton paikkaus tarkoittaa usein rikkinäisten tiilien vaihtoa. Haljennutta tiiltä ei kannata liimata kokoon, sillä se ei kuitenkaan kestä kauaa. Peltikaton täsmäpaikkaukset onnistuvat, jos kyse on saumojen tai ruuvinreikien tiivistämisestä. Jos ruoste on jo ehtinyt nävertää kattoon reiän, kannattaa koko kattopelti uusia, sillä massojen avulla tehdyt peltikaton reikien paikkaukset eivät ole tunnettuja kestävyydestään. Ota yhteyttä meihin, niin saat kestävämmät ratkaisut!

Scroll to Top