Kattokorjaukset ja muut kattopalvelut huippuosaamisella!
Kattosi hyvinvointia ajatellen
- Kattokorjaus.com -

Savupiipun korjaus parhaalla hinta-laatusuhteella

Savupiipun korjaus – Onko aika korjauttaa kesämökin, omakotitalon tai saunarakennuksen savupiippu katon pinnan yläpuoliselta osalta? Olet juuri oikeassa paikassa: piippujen korjaaminen on erikoisalaamme. Ota yhteyttä ja tilaa piipun korjaus avaimet käteen -pakettina. Avaimet käteen -paketti tarkoittaa sitä, että teemme puolestasi kaiken, mitä piippusi korjaus edellyttää. Se voi edellyttää vaikkapa katon suojausta piipun ympäriltä, huonokuntoisten tiilien purkamista, uusien tiilien hankkimista ja muuraamista paikoilleen, palovillaeristeiden uusimista, piipun pellittämistä peltisepäntyönä ja piipunhatun asentamista.

Se, mitä kaikkea savupiipun korjaus edellyttää, selvitetään ennen urakan aloittamista. Sitten voimmekin antaa mainion tarjouksen piipun korjaamisesta. Yksityistalouksien kannattaa hyödyntää mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä ja keventää siten korjauskustannuksia entisestään.

Yleisesti ottaen kustannustehokkain tapa korjata vanha piippu on suorittaa savupiipun uudelleenmuuraustyöt katon yläpuolella olevalta osuudelta tarkoitukseen sopivilla tiilillä ja muurauslaastilla. Jo tässä vaiheessa varmaa on se, että korjaamme piippusi siten kuin se kuuluukin korjata. Mitä ikinä teemmekin, palautamme piipun rakenteellisen eheyden. Piipusta tulee jälleen tiivis ja toimiva. Parhaalla hinta-laatusuhteella toteuttamamme piipun korjaus estää savukaasujen vuotamisen, ja näin paloturvallisuuskin paranee!

Piipun korjaus

Rapautuneen piipun korjaus onnistuu missä päin Suomea tahansa

Rapautunutta piippua ei kannata käyttää, sillä kulunut laasti, huonokuntoiset tiilet ja piipussa ovat halkeamat voivat johtaa rakennuspaloon. Se, että piippusi on vuosien tai pikemminkin vuosikymmenten saatossa rapautunut, ei tarkoita sitä, ettet voisi enää koskaan käyttää tulisijaasi. Piipun heikkokuntoisuus tarkoittaa sitä, että on aika ottaa yhteyttä ammattilaisiimme ja tilata rapautuneen savupiipun korjaus!

Me osaamme korjata halkeilleet ja rapautuneet piiput. Oikea korjaustapa valitaan tapauskohtaisesti. Kyseeseen voi tulla vaikkapa savupiipun korjaus ja muuraus kattopinnan yläpuolisilta osin. Kun rapautuneen savupiipun korjaus on ohi, pellitämme piipun. Näin se saa suojaa säiltä ja jäätymisvaurioilta. Piipun kunnostuksen ja pellityksen jälkeen uusia korjaustarpeita ei ole näköpiirissä.

Korjaamme rapautuneet piiput kaikkialla Suomessa eli niin pääkaupunkiseudulla, itärajalla kuin Käsivarren Lapissakin. Korjauskohteitamme ovat omakotitalot, mökit, rantasaunat, pihasaunat ja kaikki muut rakennukset, joiden katolla on savupiippu. Ei haittaa, vaikka rakennus sijaitsisi saaressa, sillä voimme korjata rapautuneen savupiipun myös saarikohteessa tai vaikkapa keskellä metsää.

Piipunpään korjaus on yhdistettävissä palovillaeristyksen suorittamiseen

Piipunpään korjaus on pienehkö mutta sitäkin tärkeämpi toimenpide! Jos savupiipun pää pitäisi korjata, ota heti yhteyttä. Tulemme korjaamaan piipunpään. Sen jälkeen voit taas käyttää tulisijaasi normaalisti.

Selvitämme ennen piipun korjauksen aloittamista sen, miten asuinrakennuksen, vapaa-ajan rakennuksen tai saunarakennuksen savupiippu tulee korjata. Edessä saattaa olla huonokuntoisten tiilen korvaaminen uusilla ja siksi erittäin hyväkuntoisilla tiilillä. Tarvittaessa korjaamme myös lenssin eli siis savupiipun päällä olevan betonikauluksen. Lopuksi pellitämme piipun, jotta se pysyykin hyväkuntoisena ja käyttökelpoisena.

Emme unohda katsastaa savupiipun palovillaeristystä, sillä senkin kunto on tärkeä asia. Tarvittaessa yhdistämme piipun tai savupiipun pään korjaukseen palovillaeristyksen uudelleensuorittamisen piipun ympäriltä.

Me käytämme aina laadukkaita ja kuhunkin käyttökohteeseen soveltuvia tuotteita, olipa kyse sitten eristeistä tai vaikkapa muurauslaastista. Lisäksi suhtaudumme kunnianhimoisesti jokaiseen piipun korjaukseen. Vain paras on kyllin hyvää! Mikäli olet samaa mieltä, ota ihmeessä yhteyttä. Et tule katumaan sitä, että tilasit piipunpään korjauksen meiltä!

Savupiipun muuraus – Piipun muuraaminen parantaa paloturvallisuutta

Savupiipun muuraus parantaa paloturvallisuutta, sillä ajan hampaan nakertama piippu on tulipaloriski. Piipun halkeamista voi karata tulikuumia savukaasuja. Ne voivat saada rakenteet syttymään tuleen. Lisäksi kannattaa muistaa savukaasujen myrkyllisyys. Huonokuntoinen piippu voi myös vetää huonosti. Huonokuntoisen piipun muuraaminen uudelleen voi ratkaista monta pulmaa. Tilaa savupiipun muuraus vesikaton yläpuoliselta osuudelta tästä osoitteesta. Me kunnostamme asuinrakennuksen, saunarakennuksen tai vapaa-ajan rakennuksen piipun, minkä jälkeen kattopeltiseppämme mitoittaa ja valmistaa savupiippuun uuden piipunpellityksen. Urakkaan kuuluu myös piipunhatun asentaminen. Piipunpellityksen ja piipun hatun tarkoitus on suojata piippua säiltä ja kosteudelta. Näin ne lisäävät savupiipun käyttöikää.

Tuli voi aiheuttaa tuhoa, mutta sama pätee myös veden kohdalla. Mikäli peltikattosi, huopakattosi tai tiilikattosi vuotaa piipun kohdalta, korjaamme katon ja kunnostamme mahdolliset kosteusvauriot. Katon korjaus savupiipun kohdalta voi tarkoittaa esimerkiksi aluskatteen ylösnostojen suorittamista uudelleen. Kosteusvaurioiden kunnostaminen voi tarkoittaa kastuneiden eristeiden ja puuosien uusimista. Ensin tarkastamme tilanteen ja sen jälkeen osaamme kertoa, mitä meillä on edessämme.

Vanhan savupiipun korjaus saa piipun tulevaisuuden näyttämään valoisalta

Aika ei ole armollinen savupiipuille – varsinkaan täällä pohjoisessa. Savupiiput joutuvat kestämään vaikka mitä. Talvella lämpötila saattaa sahata nollan molemmin puolin. Silloin piipun rakenteisiin imeytynyt kosteus jäätyy ja sulaa yhä uudestaan. Kesällä piipun on kestettävä sitä piiskaavia sateita. Syksyn tullen savupiippu joutuu altistumaan kovillekin tuulille. Ei ihme, että vanha savupiippu voi näyttää kurjalta. Vanhan piipun tunnistaa kuluneesta laastista, rapautuneista saumoista, repsottavasta piipunjuuripellistä ja halkeamista. Kyse ei ole vain siitä, että piippu näyttää kurjalta. Kyse on myös siitä, että tällainen piippu on myös turvallisuusriski. Tulisijaa ei kannata käyttää, ennen kuin rapautuneet tiilet on poistettu ja niiden tilalle on muurattu uudet. Tämä on kustannustehokas tapa palauttaa esimerkiksi rantasaunan savupiipun toimintakunto. Tarvittaessa muuraamme kokonaan uuden piipun katon yläpuolelle.

Vanha piippu kannattaa korjauttaa, vaikkei aikoisi käyttää tulisijaa. Rapautunut piippu rapautuu koko ajan lisää. Meiltä tilattu piipun kunnostus saa piipun, ja samalla koko rakennuksen tulevaisuuden näyttämään valoisalta. 

Haljenneen piipun korjaus – Piipun halkeaman korjaus on tarkkaa työtä

Haljenneen piipun korjaus on tarkkuutta vaativa työ. Tilaa piipun halkeaman korjaus meiltä, niin työ tulee tehtyä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Työskentelemme tarkkaotteisesti heti ensi metreiltä alkaen. Otamme vakavasti myös katon suojauksen piipun ympäriltä, emmehän halua vaurioittaa vesikatetta tai kattovarusteita (kuten kattoikkunaa tai aurinkopaneeleita) korjatessamme haljennutta savupiippua.

Haljenneen piipun korjaus jatkuu huonokuntoisten tiilien poistamisella. Sitten alamme muurata uusia tiiliä paikoilleen. Luonnollisestikin käytämme vain piipun muuraukseen soveltuvia muurauslaasteja sekä tiiliä, jotka soveltuvat kuhunkin kohteeseen ja savupiippuun. Ammattitaidolla ja huolellisuudella toteutettu piipun korjaus palauttaa piipun eheyden ja toimivuuden. Samalla saadaan ehkäistyä uudet vauriot. Varmemmaksi vakuudeksi pellitämme savupiipun ylös asti. Pellitys suojaa piippua todella tehokkaasti. Lisäksi se antaa piipulle tyylikkään ilmeen.

Varmistamme katon, aluskatteen ja savupiipun palovillaeristeiden hyväkuntoisuuden savupiipun kohdalta. Tarvittaessa yhdistämme piipun halkeaman korjaukseen vaikkapa ylösnostojen toteuttamisen. Ylösnostot toteutetaan asianmukaisella tavalla, kuten kaikki muutkin toimenpiteemme. Asianmukaisuus onkin suorastaan toinen nimemme!

Tiilipiipun korjaus ja muuraus on jotain, missä kannattaa luottaa ammattilaisiimme

Ammattilaisiimme voi luottaa monessa asiassa. Me osaamme hommamme ja pidämme sanamme. Olemme aina asiakkaan puolella. Tarkoituksemme on palauttaa piipun toimintakunto ja käyttöturvallisuus, ja teemme kaikkemme tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Meillä on paljon kokemusta tiilipiippujen korjauksista ja muurauksista. Meiltä löytyy myös kaikki urakassa tarvittava tietotaito, eikä välineistössäkään ole puutteita. Jos siis tarvitset tiilipiipun korjausta ja muurausta, ota yhteyttä!

Käytämme tiilipiippusi korjaukseen tähän tarkoitukseen valmistettuja poltettuja tiiliä. Piipun tiilille on kosolti erityisvaatimuksia. Sama pätee myös muurauslaastista puhuttaessa. Väärät valinnat voivat kostautua, joten olemme todella tarkkoja valitessamme tiiliä ja muurauslaasteja.

Tiilien on oltava kulutusta kestäviä, koska ne altistuvat jatkuvasti kuumien savukaasujen aiheuttamalle kulutukselle. Tiilien onkin kestettävä erityisen korkeita lämpötiloja ilman, että ne alkavat halkeilla. Lisäksi tiilien on kestettävä sateita, tuulia ja nopeita lämpötilan vaihteluita.

Ei ole hyvä, jos tiilen rakenteisiin imeytyy kosteutta, sillä moinen voi johtaa jäätymisvaurioihin. Siksi käytämme tiiviitä tiiliä ja pellitämme piipun.

Piipun kunnostus täydentyy piipunpellityksellä ja piipunhatun asentamisella

Kokonaisvaltaiseen piipun kunnostukseen kuuluu piipun suojaaminen kattopeltisepän toteuttamalla piipun pellityksellä. Näin saadaan vähennettyä veden tunkeutumista piipun rakenteisiin – asia, mikä aiheuttaa rapautumista ja muita vaurioita.

Sekä piipun juuripellitys että piipun kansipellitys suojaavat savupiippua sääolosuhteilta. Viisainta on pellittää piippu ylös asti, kuten kattopeltiseppämme toimiikin. Jos vastaan tulee lenssi, nostamme pellityksen kauluksen alapintaan asti, jotta savupiipun kohdasta tulee tiivistäkin tiiviimpi.

Mittatilaustyönä tehty savupiipun pellitys parantaa myös piipun, katon ja siten koko rakennuksen ulkonäköä. Siitä, onko piipunhattu talon kaunistus, voi olla montaa mieltä. Varmaa on vain se, että piipun sadehattu on tuiki tarpeellinen elementti. Se pitää sadevedet, lumet ja roskat pois hormista. Siten se ehkäisee jäätymisvaurioita, rakennuspaloja ja sisälle valuvaa nokista vettä, mikä voi pilata pinnat ja johtaa kosteusvaurioihinkin. Koska piipunhattu pitää hormin kuivana, se parantaa myös hormin vetoa. Piipunhatut ovat erityisen tarpeellisia nykyään, kun hormit eivät ole jatkuvassa käytössä. Ota siis yhteyttä ja anna meidän suojata piippusi!

Piipun korjauksen yhteydessä voimme korjata myös katon, aluskatteen ja ylösnostot savupiipun kohdalta

Vuotaako katto savupiipun kohdalta? Tämä on hyvin yleinen ongelma. Se ei kuitenkaan tee siitä yhtään hyväksyttävämpää. Kattovuoto on ikävä asia, mistä pitää päästä eroon niin pian kuin mahdollista – muussa tapauksessa vuotovesi voi johtaa esimerkiksi laho- ja homevaurioihin. Me tiedämme kaiken tämän. Siksi yhdistämme piipun korjaukseen myös katon, aluskatteen ja ylösnostojen korjauksen, mikäli korjattavaa löytyy.

Kattovuoto voi johtua vaikkapa siitä, että piippu, piipunpellitys tai piipunjuuripelti päästää vettä lävitseen. Ehkä aluskate on rikki, tai kenties ylösnostoja ei ole toteutettu oikein. Sekin on mahdollista, ettei mitään ylösnostoja ole olemassakaan. Me löydämme syyt ja – mikä tärkeintä – ratkaisut. Sitten korjaamme huopakatteen, peltikatteen tai tiilikatteen asiantuntevin ottein. Tarvittaessa kunnostamme aluskatteen ja ylösnostot. Lopuksi toteutamme varmasti tiiviin piipunpellityksen sekä asennamme sadehatun hormin päälle.

Miltä kuulostaa tiivis piipunjuuri, ehjä ja käyttöturvallinen savupiippu sekä uusia ongelmia ehkäisevä piipunpellitys? No hyvältähän se kuulostaa, joten ota yhteyttä piippuja kunnostaviin ammattilaisiimme.

Scroll to Top