Kattokorjaukset ja muut kattopalvelut huippuosaamisella!
Kattosi hyvinvointia ajatellen
- Kattokorjaus.com -

Toteuttamallamme tiilikattoremontilla mitä parhain ja näyttävin lopputulos

Helppohoitoinen, hengittävä ja hyvännäköinen tiilikatto on mitä parhain valinta paritalon tai esimerkiksi kesämökin katoksi. Koko rakennus saa arvokkaan loppusilauksen, kun se katetaan tiilikatolla. Ihan heti tiilikattoa ei tarvitse ruveta uusimaan, sillä se kestää jopa sata vuotta. Kattoremontti on aina iso kokonaisuus, mikä voi mennä pieleen monin eri tavoin. Kun tiilikaton uusiminen on ajankohtaista, luota se meidän kokeneisiin käsiimme, niin mikään ei mene pieleen, eikä mikään yksityiskohta jää hoitamatta. Meille on kunnia-asia pitää kiinni aikatauluista ja budjeteista, joten katon uusiminen hoituu ilman stressiä tai hermojen kiristymistä. Asentajat tulevat paikalle sovitusti, ja koko urakka on hoidettu nopeimmillaan parissa päivässä.

Talvi on yhtä hyvä aika hoitaa tiilikaton purku ja vaihto kuin kesäkin. Meiltä onnistuvat myös normaalia monimutkaisemmat kattoremontit, kuten sellaiset, joihin yhdistyy katon korotus tai kattovuodon aiheuttamien lahovaurioiden korjaaminen. Tällaiset kattosaneeraukset voivat viedä aikaa enemmän kuin parin päivän verran, mutta lopputulos on kaikin puolin onnistunut ja pitkäikäinen. Kaikista helpointa tiilikaton uusiminen on silloin, kun on mahdollista toteuttaa pelkkien kattotiilien vaihto. Useimmiten aluskate kuitenkin on sen verran kulunut, että se pitää uusia yksin tein. Olipa kyse normaalista tiilikattoremontista, katon korotuksella tai muulla lisämausteella varustetusta kattosaneerauksesta tai tiilikaton osittaisesta uusimisesta, luota laatuun ja pyydä siitä tarjous meiltä!

Kattoremontista saamasi tarjous kattaa kaikki kattoremontin osa-alueet ja työssä tarvittavat materiaalit. Saat kuulla tarjouksen hyvissä ajoin, jotta ehdit varautua esimerkiksi hakemalla kauttamme saatavaa olevaa rahoitusta. Projektin koosta riippuu, kuinka suuren hyödyn kotitalousvähennys tuo tullessaan. Yksityisasiakas voi saada kattoremontin jälkeen verovähennyksiä jopa parin tuhannen euron edestä! Kotitalousvähennystä saa myös tiilikaton huolloista ja korjauksista. Kaikkia kattoja on säännöllisesti huollettava ja tarpeen vaatiessa myös korjattava, muuten ne haurastuvat ennenaikaisesti. Et kuitenkaan jää asian kanssa yksin. Me toteutamme kaikki tiilikattojen huollot, joiden avulla ne pysyvät hyväkuntoisina ja hyvännäköisinä, ja jos katto alkaa vuotaa piipun juuresta tai esimerkiksi jiiristä, teemme tarvittavat korjaukset luotettavasti ja ammattitaitoisesti. Meidän avullamme tiilikattosi pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa vuosikymmenen toisensa perästä, sillä jokainen tekemämme kattotyö viimeistellään ilmaisella kattotarkastuksella. Tarkastus paljastaa tiilikaton todellisen kunnon, joten osaamme puuttua ajoissa mahdollisiin ongelmakohtiin.

Tiilikattoremontin aika
Uusi tiilikatto ajoissa, ettei vesi pääse tekemään tuhojaan katon puurakenteisiin

Uusi tiilikatto kaikilla mausteilla

Meiltä voit pyytää mitä tahansa: me toteutamme kaikenlaiset kattotyöt ja muokkaamme katon asiakkaan toiveita ja tarpeita vastaavaksi. Palvelemme yksityisasiakkaiden eli omakotitalojen ja kesämökkien omistajien lisäksi kaikenkokoisia taloyhtiöitä ja yrityksiä. Uusimme siis niin navettojen, paritalojen, rivitalojen kuin esimerkiksi liikekiinteistöjen tiilikatot, eikä toimintamme tunne myöskään maantieteellisiä rajoituksia. Operoimme niin Savossa kuin Satakunnassakin, ja Enontekiöltä Ahvenanmaalle asti! 

Jos sinulla on jo selvät sävelet sen suhteen, millaisen katon tahdot, ota yhteyttä ja kerro kaikki toiveesi. Muussa tapauksessa voimme suunnitella kattoremonttia yhdessä. Usein uudeksi katoksi asennetaan samanlainen ja samanvärinen katto kuin aiempi, mutta tämä ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Katosta voidaan tehdä loivempi tai kaltevampi, ja se voi olla aiempaa korkeampi – kenties jopa niin paljon korkeampi, että sen alle mahtuu uusi asuinkerros. Betonikattotiiliä saa useissa eri väreissä, joten vanhojen punaisten tiilien tilalle voidaan laittaa vaikka dramaattisen mustat tai harmaat tiilet. Oma kuntasi voi tosin määritellä asuinalueesi katon väriin liittyviä asioita, joten kannattaa katon muutosta pohtiessa kääntyä rakennusviraston puoleen.

Kattoremontin yhteydessä katon tuuletusratkaisuja voi ja kannattaa tehostaa, jos välikaton ilmanvaihdon kanssa on aiemmin esiintynyt ongelmia. Tuuletusaukkojen tai ilmanvaihtoputkien määrää lisäämällä katosta voidaan saada aiempaa paremmin tuulettuva. Tuuletusratkaisujen tehokkuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä jos rakennuksen sisäpuolelta kohoava kosteus ei pääse pois katon alta, alkavat kattorakenteet lahota ja heikentyä. Tiilikaton uusiminen on sopiva hetki toteuttaa myös katon lisälämmöneristys. Uudet eristeet tekevät katosta tiiviimmän, mikä näkyy lämmityslaskussa heti seuraavana talvena. Eristeet vähentävät lämmön karkaamista ja siitä johtuvaa kondensoitumista. Lisäksi ne vähentävät kattolumen sulamista talven aikana. Jos kattolunta sulaisi runsain mitoin, voisi katto alkaa vuotaa saumoista ja jiireistä. 

Uusittu, kiiltävä ja kaikin puolin upean näköinen katto ansaitsee ruosteettomat ja toimivat kattotarvikkeet. Jos vanhat kattoturvatuotteet ja muut kattovarusteet ovat vielä siistejä ja toimivia, ei niitä tarvitse uusia, mutta kaikki kunnoltaan hiemankin epäilyttävät varusteet on syytä uusia (tai mahdollisuuksien mukaan korjata). Kattotikkaiden uusiminen ei vaikuta merkittävästi siihen, millaiseksi tiilikattoremontin hinta muodostuu. Koska olemme jo valmiiksi paikalla ammattilaisinemme ja rakennustelineinemme, onnistuvat myös kokonaan uusien kattoläpivientien teko ja uusien kattovarusteiden asentaminen varsin kustannustehokkaasti. Nyt jos koskaan on oikea aika hankkia aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien avulla saa sähköttömällekin mökille mahdollisuuden lämminvesivaraajaan, kännykän lataamiseen tai iltauutisten katseluun. Omakotitalon katolla ne tuottavat ilmaista, uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa. Ylijäämäenergian voi myydä sähköyhtiölle, joten paneelit maksavat itsensä takaisin. Voimme asentaa myös kattoluukun tai vaikka kattoikkunan, mikä lisää tilan tuntua ja asumisviihtyisyyttä. 

Valitse katollesi laadukkaat tiilet

Kerrostalon, kesämökin, rintamamiestalon tai jonkin muun rakennuksen katolle kannattaa valita laadukkaita tiiliä, mitkä on suunniteltu kestämään kaikkia rasituksia, joita ne pohjoisissa olosuhteissamme joutuvat kestämään 70–100 vuotta. Ota yhteyttä meihin, niin pidämme huolen siitä, että katollesi asennetaan tasokkaat ja pitkillä takuilla varustetut tiilet. Pienen ajan sisällä tapahtuvat suuret ulkolämpötilan vaihtelut ovat yksi tekijä, mikä voisi rapauttaa huonolaatuiset tiilet varsin nopeasti. Myös ultraviolettisäteistä, sammaleista, ilmansaasteiden happamuudesta ja runsaasta kosteudesta aiheutuu rasitusta, mitä kaikenlaiset tiilet eivät kestä. Me tiedämme, mistä betoni- ja savitiilet kannattaa ostaa. Asiakas tekee lopulliset päätökset betoni- ja savitiilien, niiden muotojen ja niiden värien välillä. Savitiilistä puhuttaessa pitää vielä valita lukkiutuvien ja lukkiutumattomien tiilien välillä, ja perinteisten 1-kouruisten sekä uudempien 2-kouruisten tiilien välillä.

Moni asiakas tiedustelee meiltä, kannattaako hänen valita betoni- vaiko savitiilikatto. Molemmissa on puolensa, mutta jos hinta ratkaisee, kannattaa savitiilet unohtaa. Savitiilet ovat selvästi kalliimpia kuin betonitiilet. Savitiilien puolesta puhuu muun muassa niiden verraton kestävyys. Ne eivät haalistu vuosikymmenien vieriessä, eikä niitä tarvitse maalata. Lisäksi niiden materiaali on varsin helposti kierrätettävissä, kun niiden käyttöaika viimein on lopussa. Aidot savitiilet kestävät yhtä pitkään kuin konesaumakatotkin, eli jopa 100 vuotta. Hiekka, sementti, vesi, rautaoksidipigmentit ja vesipohjainen maali ovat ne ainesosat, joista betonitiilet koostuvat. Betonin tapaista ainetta osattiin valmistaa jo antiikin Roomassa, mutta sen valmistusmenetelmät unohdettiin jostain syystä. 1800-luvulla betoni koki uuden tulemisen, ja 1900-luvulla sen käyttäminen yleistyi suorastaan räjähdysmäisesti. Kestävällä betonilla on monia muitakin käyttökohteita, kuin vain rakennusten katot.

Aluskatetta ei saa unohtaa missään tapauksessa

Vedenpitävä aluskate on olennainen osa jokaista tiilikattoa, sillä olisi turhan optimistista ajatella, ettei katto tulisi koskaan vuotamaan. Tiilikatto voi alkaa vuotaa missä tahansa vaiheessa elinkaartaan. Täysin uusikin tiilikatto voi päästää lävitseen vettä, jos myrsky tai poikkeuksellisen painava lumitaakka pääsee runtelemaan sitä. Tiiliä voi hajota, tai piipun juuren tiivisteet voivat pettää. Kaikenlaista voi käydä, joten kannattaa olla aina valmiina, ja hankkia aluskate. Aluskate estää vesikaton läpi vuotavia vesiä kastelemasta katon puurakenteita tai eristeitä, sillä sen piukka ja vedenpitävä pinta ohjaa kaikki vuotovedet pois katon alta.

Aluskatetta tarvitaan myös toista tarkoitusta varten. Tiilikatto on niin sanottu epäjatkuva katto, joten sen alla voi esiintyä kondenssivettä – varsinkin kevättalvella. Kondensoituminen tarkoittaa asunnon sisäpuolelta kohoavan lämmön ja ilmankosteuden tiivistymistä pisaroiksi viileille pinnoille, esimerkiksi tiilikaton viileälle alapinnalle. Aluskate ohjaa kosteuden pois katolta, eikä se siten ehdi kastella lämpöeristeitä tai puurakenteita. Tänä päivänä hengittävät aluskatteet ovat korvanneet vanhanmalliset, kondenssisuojatut aluskatteet. Hengittävä aluskate tehostaa entisestään kosteuden poistumista katon alta, ja pitää kattorakenteet varmasti kuivina ja terveinä. Jos kattorakenteet pääsisivät kastumaan, voisivat ne alkaa lahota ja heikentyä. Aluskatetta ei siis kannata jättää asentamatta, ja lisäksi sen kuntoa kannattaa muistaa tarkkailla. Jos aluskatteeseen jostain syystä tulee reikä tai halkeama, pitää se tiivistää, sillä rikkinäinen aluskate ei suojaa kattorakenteita tarpeeksi hyvin.

Kolme syytä, miksi tiilikatto kannattaa uusia talvella 

Talviaikaan teetetty tiilikattoremontti ei ole ollenkaan huonompi idea. On monia syitä sille, miksi talon katto kannattaa uusia talvella, mutta listatkaamme tässä niistä kolme. Ensimmäinen on sujuvuus. Kattoalalla on hiljaisempaa talven tullen, joten esimerkiksi tavarantoimitukset saattavat pelata vielä nopeammin kuin kesällä. Koska yllättävät sateet eivät aiheuta viivästyksiä, voi talvella teetetty tiilikattoremontti onnistua sujuvammin ja nopeammin kuin kesäkuukausiin jätetty kattosaneeraus.

Toinen syy on se, että avatun katon alla olevat rakenteet, räystäätön talo ja paikoilleen asentamista odottavat materiaalit ovat talvella paremmin suojassa kosteudelta. Pieni pakkanen on ihanteellinen asennusilma, sillä se kuivattaa ilmaa. Emme kuitenkaan jätä mitään sattuman varaan, vaan huolehdimme talvellakin tarpeellisista sääsuojauksista. Kolmas syy on se, että jäinen maa kestää paremmin kuorma-autoja, nostinkoriautoja ja esimerkiksi rakennustelineitä. Pihaan ei siis jää rumia uria, eikä vaivalla hoidettu nurmikkokaan mene pilalle.

Kattoremontin teettämistä talvella ei tarvitse pelätä: rakennuksen asumiskelpoisuuteen se ei vaikuta millään lailla. Lämpö pysyy yhä tuvassa ja kammareissa, vaikka vesikatto ei enää olisikaan paikoillaan. Lämmön pysymisestä oikeassa paikassa huolehtivat eristeet, ei vesikatto. Eristeet jäävät paikoilleen normaalin tiilikattoremontin yhteydessä. Ainut syy sille, miksi ne pitäisi poistaa, on kosteus. Jos eristeet on uusittava niissä esiintyvän kosteuden vuoksi, toimimme niin, että siitä ei aiheudu tarpeetonta haittaa, eli puramme ja uusimme eristeet vähän kerrallaan.

Sano ei huolimattomuus- ja asennusvirheille, ja valitse meidät!

Kun et tahdo joutua taistelemaan venyvien aikataulujen, huolimattomuus- ja asennusvirheiden sekä muiden ongelmien kanssa, valitse kattoremontin tekijäksi meidät. Pidämme huolen siitä, että kaikki etenee erinomaisella ammattitaidolla, ja yhdessä sovittujen ehtojen puitteissa. Asiakkaan ei tarvitse tehdä kattosaneerauksen eteen muuta kuin ottaa yhteyttä. Yhteydenoton perusteella sovimme arviointikäynnistä, sillä tiilikaton uusimisen hinta selviää vasta paikan päällä käytyä. Niin moni asia vaikuttaa kattoremontin hintaan, että tarjousta ei kannata alkaa väsätä, ennen kuin asiantuntijamme on päässyt näkemään katon omilla silmillään. Paikan päälle saapunut asiantuntijamme käy läpi koko katon aina piippua ja katon rakenteita myöten, ja esittää sitten kilpailukykyisen tarjouksen tiilikaton uusimisesta. Saatat yllättyä siitä, miten edullisesti tiilikatto voidaan vaihtaa! Vielä edullisemmaksi katon vaihto muuttuu, jos olet yksityisasiakas, ja voit hakea siitä kotitalousvähennystä. Taloyhtiöt tai yritykset eivät valitettavasti pääse tätä verovähennysmahdollisuutta hyödyntämään.

Kyseessä on aina avaimet käteen -paketti, joten sopimuksen solmimisen jälkeen voit vaikka unohtaa koko kattoremontin ja lähteä esimerkiksi reissuun. Me puolestamme käärimme hihamme ja alamme pystyttää rakennustelineitä, tilata materiaaleja ja aloitella katon purkamista. Tiilien purkamisen lomassa puramme myös kaikki ilmanvaihtoputket ja muut katon läpiviennit. Myös lapetikkaat ja muut kattovarusteet tulevat luonnollisesti irrotettua ja varastoitua myöhempää käyttöä varten. Tarvittaessa puramme myös yläpohjan eristeet, jotta niihin ei ilmaantuisi hometta. Kuivat eristeet voidaan jättää paikoilleen. Jos eristeitä voisi olla enemmänkin, teemme katosta tiiviimmän ja kosteusteknisesti paremmin toimivan lisäämällä eristeiden määrää. Ammattilaisemme toteuttavat tässä vaiheessa kaikki kattorakenteiden vaatimat korjaukset. Esimerkiksi lahovaurioiset puurakenteet on pakko uusia, muuten uudesta katosta ei tule pitkäikäistä. Varmistamme myös katon tuuletuksen toiminnan (esimerkiksi lisäämällä tuuletusaukkojen määrää). Sitten onkin aika asentaa diffuusioavoin eli hengittävä aluskate paikoilleen, latoa katolle uudet tiilet ja toteuttaa kaikki läpiviennit. Uusi tiilikatto varustellaan asianmukaisilla kattoturvatuotteilla, vesikouruilla, alastuloputkilla ja muilla kattotarvikkeilla. Kun kaikki on valmista, teemme vihoviimeisen tarkastuskierroksen ja keräämme kaikki rojut ja jätteet lähimmälle jäteasemalle toimitettaviksi. Sieltä ne päätyvät hyötykäyttöön: vanhoista tiilistä saadaan monikäyttöistä mursketta, ja käytöstä poistetut kattotarvikkeet voidaan jalostaa uusiksi teräsesineiksi.

Kattoremonttiin ei mene kauaa, kun näppärät ammattilaisemme ovat asialla

Tiilikattoremontin hinnasta ja kestosta voidaan jutella lisää, kun olemme päässeet käymään paikan päällä. Tässä vaiheessa voimme vain todeta, etteivät työmme todellakaan ole hinnalla pilattuja, ja ettei harjaantuneilta ja näppäriltä ammattilaisiltamme mene kauaakaan talon katon vaihtoon. Kun laskemme tiilikattoremontin hintaa ja arvioimme urakkaan meneviä työtunteja, otamme huomioon lukuisia asioita, joista yksi tärkeimmistä on katon alla olevien rakenteiden kunto. Mitä enemmän yläpohjarakenteita pitää uusia tai kunnostaa, sitä enemmän aikaa kattoremonttiin menee, ja sitä enemmän tiilikattoremontille tulee hintaa. Katon vaihto kannattaakin tilata niin aikaisessa vaiheessa kuin mahdollista, sillä näin ollen kattorakenteet ovat paremmassa kunnossa, ja työt onnistuvat nopeammin ja edullisemmin. Toki otamme huomioon myös kattosi pinta-alan, vaikuttaahan se sekä alus- että vesikatteen menekkiin. Talon korkeus ja katon kaltevuus vaikuttavat siihen, kuinka helppoa katolle on nousta. Tarvittaessa töitä voidaan helpottaa vaikka henkilönostimien avulla. Katon läpivientien, jiirien, lippojen ja muiden yksityiskohtien määrä vaikuttaa siihen, kuinka joutuisasti katon purku ja uuden katon asennus onnistuvat. Rakennuksen sijaintikin on otettava huomioon, ennen kuin olemme valmiit esittämään tarjouksen katon uusimisesta.

Joissain tilanteissa urakkaa varten tulee hankkia joitain lupia. Esimerkiksi rakennuslupaa tarvitaan, jos rakennusta samalla kasvatetaan joko ylöspäin tai maata pitkin (esimerkiksi lisäsiiven avulla). Toimenpidelupaa tarvitaan, jos rakennuksen ulkonäkö muuttuu. Riippuu asuinkunnastasi, mitkä kaikki uusimistoimenpiteet edellyttävät toimenpidelupaa. Joskus pelkkä katteen värin vaihto edellyttää yhteydenottoa rakennusvalvontaan. Nämä asiat on hyvä selvittää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta ikäviltä yllätyksiltä ja viivästyksiltä vältytään.

Tiilikaton huoltotoimenpiteet meiltä hyvällä (ja kotitalousvähennyskelpoisella) hinnalla

Betoni- ja savitiilikatto ovat hyviä kattoja esimerkiksi siksi, että ne ovat hyvin pitkäikäisiä. Jos katon huoltotoimenpiteet lyö laimin, ei katto kuitenkaan ole kovin pitkäikäinen. Anna meidän pitää kattosi kauniina ja hyväkuntoisena vuosikymmenestä toiseen, ja tilaa meiltä katon huoltotoimenpiteet. Tärkein huoltotoimenpide niin tiili- kuin muillekin katoille on katon puhdistus kahdesti vuodessa. Kun tilaat meiltä mitä tahansa kattotöitä, saat katon tarkastuksen kaupan päälle. Yksityisasiakas voi vähentää katon huoltojen (ja paikkausten) kustannukset omassa verotuksessaan, sillä huokeat hintamme ovat kaiken lisäksi kotitalousvähennyskelpoisia.

Tiilikatto voidaan puhdistaa harjaamalla; samalla hoidetaan sadevesikourujen puhdistus roskista. Jos huomaamme, että katolla kasvaa sammaleita, suosittelemme sammalenpoistokäsittelyä, mikä poistaa sammalet kattoa vaurioittamasta. Jossain vaiheessa betonitiilet kannattaa pinnoittaa uudelleen, jotta ne hylkisivät vettä ja sammaleita jatkossakin. Savitiilet pidetään kunnossa suojakäsittelyillä.

Scroll to Top